Ajankohtaista /Tapahtumat

Työn messu järjestetään Kallion kirkossa tiistaina 19.11.2019 kello 18.00.

Messun järjestää Kallion seurakunta ja 3+1-ryhmä eli

pääkaupunkiseudun ammatillisten aluejärjestöjen ja

Helsingin ja Vantaan seurakuntien yhteiskunnallisen työn yhteistyöryhmä

sekä Helsingin seurakuntayhtymän yhteiskunnallinen työ.

SAK:ta tapahtumassa edustaa Pääkaupunkiseudun paikallisjärjestö (PPJ).

Tämän vuoden työn messun teemana on myötätunto työelämässä.

Messussa puhuu SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta.

Musiikista vastaavat Ulla Linjama-Lehtinen ja Eero Lehtinen.

kuva: Satu Kuosmanen

Perheretki Raaseporiin lauantaina 19.10.2019

Kiitos kaikille osallistuneille! Retkestä tuli oikein kiva, vaikka alku näytti todella sateiselta.

~ Satu ~

Paikallisjärjestön hallituksen kokoukset syyskaudella 2019

tiistaina 3.9.2019

tiistaina 15.10.2019

tiistaina 19.11.2019, myös edustajiston syyskokous!

SAK:n pääkaupunkiseudun paikallisjärjestön kevätkokouksen julkilausuma heti julkaisuvapaa.

”Työehtosopimuksen yksipuolinen vaihtaminen on estettävä myös siksi, että holtiton ja hulvaton työehtoshoppailu ei vain käy!”

SAKn pääkaupunkiseudun paikallisjärjestö on kokouksessaan todennut suuren huolenaiheen. Posti saattaa irtisanoa jakeluhenkilöstön nykyisen työehtosopimuksen. Heidän osalta Posti alkaa mahdollisesti noudattamaan Medialiiton ja Teollisuusliiton välistä jakelua koskevaa työehtosopimusta, joka on selkeästi työntekijöiden kannalta heikompi sopimus. Se esimerkiksi pahimmillaan saattaa laskea palkkoja lähes kolmanneksella.
Palkkojen putoaminen tarkoittaisi etenkin pääkaupunkiseudulla, mutta varmasti myös muualla, ettei palkka enää riittäisi kattamaan elinkustannuksia, esim. asumiskustannusten ollessa hyvinkin korkeat. On järjetöntä, että valtionyhtiö on säästävinään palkkakustannuksissa ja tulouttaa voittoa valtiolle, josta raha päätyisi erilaisina kohoavina avustuksina rajun palkanalennuksen kokeneille Postin työntekijöille. Työehtosopimuksen yksipuolinen vaihtaminen on estettävä myös siksi, että holtiton ja hulvaton työehtoshoppailu ei vain käy! Jos työnantajan suunnitelma työehtosopimuksen vaihtamisesta selvästi edullisempaan nyt toteutuu, ilmiö leviää työmarkkinakentässä ja näin tehdään aina, kun tilaisuus tulee. On estettävä kehitys, jossa Suomessa yhä useammat ammattiryhmät saavat pelätä työehtojensa ja palkkojensa heikkenevän, jos jostain vain löytyy halvempi työehtosopimus. Suomi ei saa liukua halpatyövoimamaaksi!
SAKn Pääkaupunkiseudun paikallisjärjestö edustaa 20 000 ammattiliittojen jäsentä pääkaupunkiseudulla.

Puheenjohtaja, Petri Leskelä
Lisätietoja:
Jarmo Pakkanen, jarmo.pakkanen@welho.com
Isto Kuusisto, isto.kuusisto@posti.com

Hallituksen kokoukset kevätkaudella 2019

kokoukset pidetään klo 17.00 alkaen, Sörnäisten rantatie 7 B 35.

Ellei toisin ilmoiteta!

15.1. tiistai

19.2. tiistai

12.3. tiistai

9.4. tiistai

29.5. keskiviikko, kokouksen jälkeen hallituksen kevätkauden päätös.

Edustajiston kevätkokous pidetään 9.4., jonka jälkeen järjestetään eduskuntavaaleihin liittyvä tilaisuus.

Paikallisjärjestön hallitus kokoontui 19.2.2019

• Päätettiin vuoden ”kärkitapahtumiksi” 9.4.2019, kevätkokouksen jälkeen eduskuntavaaliehdokkaiden taphtuma Hakaniemessä. Tiedotusjaosto valmistelee tilaisuutta.

• Paikallisjärjestön oma flaikku jakoon tilaisuudessa.

• Syyskokouksen yhteydessä työelämätapahtuma, valmistellaan myöhemmin kevään ja kesän aikana.

• Kesä-/syysretki?

• Paikallisjärjestölle on perustettu omat FB-sivut.

• Paikallisjärjestön nettisivuja päivitetään selkeämpään muotoon.

Paikallisjärjestön hallitus kokoontui 15.1.2019

kokouksessa valittiin kaudelle 2019-2020

taloudenhoitajaksi Satu Kuosmanen

solidaarisuuvastaavaksi Mikael Fogelholm